2011. október 26., szerda

Elias, Norbert: Az udvari társadalom - Jelenlegi ára: 2 720 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Az udvari társadalomA könyv listaára: 3400 Ft. Leírás:
A 20. századi kultúrszociológia egyik legjelentősebb alakja kötetében az ancien régime királyi udvara és az ahhoz kapcsolódó sajátságos társadalmi alakzat az udvari társadalom szociológiai vizsgálatát tűzte ki célul. Elias az udvart mint művelődési jelenséget vizsgálja a szociológiai és a történeti módszerek összekapcsolásával. Nevéhez fűződik az a felismerés, hogy az udvari társadalom a központi tényezője annak a makrofolyamatnak, amelyet ő a civilizáció folyamatának nevezett, és amelyben kialakult a modern ember civilizált eszköztára fizikai és biológiai folyamatainak kulisszák mögé rejtésére. A civilizáció mint az emberi viselkedés sajátos megváltozása egyúttal az udvari társadalom egységét fejezi ki, amely európai kulturális és esetenként nyelvi egységként értelmezi magát. Kalandos történetű klasszikus és alapvető munkája egyszerre vet fel alapvető történeti, szociológiai és módszertani kérdéseket, végigvezetve olvasóit az európai történeti fejlődés meghatározó korszakán olyan alapfogalmak bevezetésének segítségével (társadalmi alakzat és kölcsönös függőségi rendszerek), amelyek a szerző intenciónak megfelelően napjainkig vezérfonalul szolgálhatnak a lényegbe vágó történeti és szociológiai összefüggések megértéséhez. Az udvari társadalom és ezzel egyben az utolsó nyugati, nem polgári társadalmi figuráció szerkezetének a beható kutatása megnyitja az utat a hivatali-értelmiségi-városi-ipari társadalom működésének, játék- és viselkedési szabályainak mélyebb megértéséhez olvashatjuk a fülszövegben. A magyar kiadás bibliográfiai összeállítással, név- és részletes tartalommutatóval segíti az olvasó jobb tájékozódását. ISBN: 963-9350-43-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 720 Ft

Az aukció vége: 2011-10-24 11:43
. Elias, Norbert: Az udvari társadalom - Jelenlegi ára: 2 720 Ft